mennesker | mote | arkitektur | industri

Tekstforfatter

Leter du etter en frilans tekstforfatter i Oslo og Akershus? Eller for den saks skyld i resten av landet? Vel, da har du kommet til rett sted! Og hvem vet, kanskje jeg er riktig person for å dekke nettopp behov ditt.

Bakgrunn og erfaring

Selv om det er fotografering mange av mine kunder forbinder meg med, så har jeg over 25 års erfaring som tekstforfatter og skribent. Allerede i 1986 begynte jeg å skrive artikler for blader og magasiner, og jeg har ikke tall på hvor mange hundre (eller tusen?!) publiserte tekstsider jeg har på samvittigheten. Det har vært alt fra intervjuer, produkttester, fagartikler og feelgood saker, til opplysnings- og salgstekster i kataloger, brosjyrer og annonser, i tillegg til oversettelser mellom engelsk og norsk. Jeg har skrevet og laget en rekke TV innslag for «God Morgen Norge». på TV2, og som kurs- og foredragsholder skriver jeg selvfølgelig alt av eget presentasjons- og undervisningsmateriell. Den foreløpige toppen av kransekaka, er vel at jeg fikk skrive og fotografere den 300 siders inspirasjons- og læreboken «Fotoglede - slik tar du bedre bilder», som ble gitt ut på forlaget Exlibris Media før jul i 2010.

Hvem er jeg?

Jeg er ingen dyptpløyende journalist som graver i seriøse emner og avslører multinasjonale konspirasjoner. Det kommer jeg heller aldri til å bli. Kall meg heller en historieforteller som kan formidle ulike typer budskap slik at det når frem og blir forstått av mottager. Og jeg er glad i språk. Det høres vel ut som en tårevåt klisjé fra en dårlig såpeserie, men jeg er det. Både norsk og engelsk. Det er gøy å bryne seg på tekst. Vri og vrenge på ord og setninger. Kna og elte. Få selv små justeringer til å gjøre store utslag. Sjonglere med ordene slik at budskapet og meningen kommer frem på en god måte.

Arbeidsmåte

Noen ganger blir jeg bedt om å lage tekster sugd fra eget bryst og pumpet fra eget hode, uten andre begrensninger enn tema og antall ord. Andre ganger har kundene delvis ferdige tekster som trenger spissing og omformulering. Eller det kan være en mer omfattende prosess med møter, diskusjoner og flere gjennomganger før det endelige resultatet er klart til bruk. Jeg er uansett fleksibel på tid, sted og arbeidsmetodikk.

Tekst eller bilder?

Det sies at vi blir mer og mer visuelle, og noen mener nesten at tekst er på vei ut. Men spør du meg, kan et budskap bli så mye sterkere når det tekst og bilder spiller på lag. Og begge deler trenger ikke komme fra meg, tvert imot. Det kan være mine tekster til andres bilder, eller omvendt. Men det er riktig at vi er mer visuelle enn før. I gamle dager - som ikke trenger å være så gamle som mange vil ha det til - var det gjerne store mengder tekst og et fåtall bilder. Nå er det vanlig med mange bilder og mindre mengder tekst. Men det at det er mindre tekst gjør ikke teksten mindre viktig. Tvert imot. Det er nemlig enkelt å skrive langt. Det er mye vanskeligere å skrive kort, godt og forståelig. En av mine styrker mener jeg er at jeg jobber profesjonelt med både tekst og foto. Så når jeg tenker ut tekster ser jeg for meg bilder i hodet, og når jeg fotograferer danner jeg meg tekster og budskap i hodet. Kort og godt samspillet.

Ta kontakt!

Dersom du tror at jeg kan være rett person, ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet mitt og forklar hva saken gjelder. Uansett om det er et enkeltstående prosjekt eller et lengre samarbeid, så håper jeg vi kan få til spennende ting sammen!