Om

Hvem og hvor er fotograf Eivind Røhne?

Jeg har drevet som fotograf siden midten av nittitallet med både kommersielle og redaksjonelle kunder. I dag bor jeg på Romerike, og selv om Oslo og Akershus er mitt hovedområde, gjør jeg fotooppdrag i hele Norge og i utlandet, både for norske og utenlandske kunder. Jeg tilbyr høy kvalitet på det jeg leverer, god kundeservice og tett oppfølging. I bunn og grunn forsøker jeg bare å være en hyggelig fyr som kan hjelpe dere å lage film og bilder. I tillegg har jeg ti års erfaring som prosjektleder innenfor IT bransjen, der jeg jobbet med systeminnføring, endringsledelse og effektivisering av arbeidsprosesser. Nyttig kompetanse å ha i bagasjen når man driver eget firma som fotograf.

Hva fotograferer jeg?

Omtrent halvparten av det jeg fotograferer handler om mennesker, som portretter av ledere og ansatte for bedrifter og næringsliv, situasjons- og livsstilsbilder, og motebilder for bøker, magasiner og designere. Den andre halvparten handler om arkitekturfotografering, interiør/eksteriør og industrielle motiver.

Dronepilot

Hvis du trenger en dronefotograf så er jeg godkjent dronepilot (RO1). Dronefotografering gir mange spennende muligheter på ulike typer oppdrag, og stadig flere kunder utforsker mulighetene for å bruke dronebilder og dronefilm, både innendørs og utendørs.

Videograf

Kundene mine har et stadig mange spennende økende behov for å formidle ting visuelt, og det innebærer at jeg også leverer film og video. 

Hvordan løser jeg foto- og filmoppdrag?

Noen ganger jobber jeg tett med kunden eller reklamebyrået i forkant for å planlegge oppdraget, mens andre ganger sender kundene mine meg ut på location med tilnærmet frie tøyler og stort spillerom for å lage bilder. Det betyr at jeg både kan jobbe selvstendig og er selvdreven når det trengs, men jeg kan også være en støttespiller og samarbeidspartner i hele prosessen med å utarbeide et visuelt konsept.

Fotokurs og workshops

Jeg setter stor pris på muligheten til å kunne dele kunnskap og spre inspirasjon og motivasjon, og derfor holder jeg med jevne mellomrom fotokurs, fotoworkshops og foredrag om fotografering. Det har jeg gjort for både klubber, bedrifter og foreninger siden 2006. I 2010 skrev og fotograferte jeg boken «Fotoglede - slik tar du bedre bilder» sammen med min gode venn og kollega Stian Schioldborg. En 300 siders inspirasjons- og lærebok i fotografering som ble en salgssuksess på forlaget Exlibris Media. I kjølvannet av boken var vi også med i nærmere 25 direktesendte TV-innslag om fotografering på «God Morgen Norge» på TV2.

Mitt forhold til kundene

Det er viktig for meg å ha et godt og nært forhold til mine kunder, og flere av kundene mine har vært med meg helt siden midten av nittitallet. Jeg bryr meg om mine kunder og hva de driver med, og ved å forstå bransjen og faget deres kan jeg levere enda bedre bilder.

Dersom vi ikke allerede har jobbet sammen, håper jeg at jeg får sjansen til det, og at vi sammen lager gode resultater vi alle blir stolte av og fornøyde med!

Hilsen fotograf Eivind Røhne