Kurs i digitalisering av analoge bilder

LÆR Å digitalisere dine analoge bilder
STED: OSLO / TRONDHEIM / STAVANGER  -  DATO: KOMMER

Har du gamle lysbilder eller negativer liggende, eller kanskje du fremdeles fotograferer analogt? Selv har jeg to gamle Rolleiflex mellomformatkameraer fra 1954 og 1965 som brukes jevnlig, både på personlige prosjekter, kunstprosjekter og enkelte kommersielle jobber. Men hvordan få disse bildene inn på datamaskinen, iPad'en eller lignende for å jobbe videre med dem før man printer de ut på flott papir?

Det finnes riktignok bordskannere i ulike prisklasser, og det selges utstyr både i fotobutikker og kjeder som «Kjell Olson» og lignende, som lar deg avfotografere lysbilder og negativer. Dessverre leverer ingen av disse særlig god kvalitet (min personlige mening), og absolutt ikke den kvaliteten de analoge bildene dine fortjener. Og dedikerte filmskannere som har god nok kvalitet, er dessverre svært dyre og til dels vanskelige å få tak i.

På denne workshopen får du lære hvordan du digitaliserer dine bilder effektivt og med høy kvalitet ved hjelp av ditt eget kamera, og overfører de til en iPad eller datamaskin for videre jobbing. Uansett om det dreier seg om lysbilder eller negativer, farge eller svart/hvitt, småbilde eller mellomformat.

Jeg skal gå gjennom alt du trenger av utstyr og programvare for å lage deg et komplett analogt-til-digitalt mørkerom som tar lite plass og er raskt å jobbe med. Vi skal bruke kvalitetsutstyr fra VALOI, som faktisk ikke koster mer enn en halvbra bordskanner. For med VALOI kan du få en lyskilde av god kvalitet, med fargetemperaturer som kan tilpasses både lysbilder, negativer og svart/hvitt film, i tillegg til at de har en lang rekke hjelpemidler som hjelper til med at jobben går raskt og effektivt.

Ta gjerne med egne negativer/lysbilder som du kan jobbe med, for det er alltid mer lærerikt å jobbe på egne bilder enn på kursbilder. Husk at mange av bildeklassikerne gjennom tidene er et resultat av godt mørkeromsarbeide, og grunnlaget for å få til det selv med dine egne bilder skal du få lære denne kvelden. Helt fra digitalisering, til bildet er klart for print. Forhåpentligvis en gøyal og lærerik kveld!

Workshopen varer fra kl 1730 - 2130, og prisen er kr 1.500,- pr person. Bruk kontaktskjemaet her på sidene mine for å melde deg på, og så håper jeg vi ses på en spennende analog-digital workshop!

    Jumping
    Bilbao
    Jeløy
    Cubism