Om

Hvem og hvor er fotograf Eivind Røhne?

ER_5.jpg

Jeg har jobbet som profesjonell fotograf siden midten av nittitallet, og jeg jobber med kommersielle og redaksjonelle kunder. Oslo og Akershus er min «hovedbase», men jeg gjør fotooppdrag i hele Norge og i utlandet. Både for norske og internasjonale kunder.

Hva fotograferer jeg?

Jeg fotograferer mennesker, mote, interiør, eksteriør & arkitektur, pluss ulike typer motiver for næringslivet og industrien. Mine bilder brukes både kommersielt, redaksjonelt og til reklame. Lurer dere på om jeg kan være aktuell som fotograf i forhold til deres behov så ta kontakt og spør. Hvis jeg ikke gjør den typen oppdrag, kan det godt hende jeg kan anbefale noen andre fotografer som er gode på nettopp det området.

Hvorfor velge meg?

Ved å velge meg får dere en fotograf med lang erfaring. Ikke bare i det å fotografere, men også i det å tilby god kundeservice og ha en givende og profesjonell dialog gjennom hele oppdraget, med god planlegging, gjennomføring og levering. Alle bilder jeg noensinne har levert er dessuten tilgjengelig i mitt bildearkiv, og jeg hjelper gjerne kunder med å skaffe kopi av tidligere jobber dersom det er nødvendig.

I bunn og grunn er jeg en visuell problemløser med positivitet, entusiasme og godt humør. Målet mitt når jeg ser gjennom søkeren på kameraet er å lage bilder med sterke komposisjoner, og med god bruk av farger og lys.

I tillegg til mange års erfaring som profesjonell fotograf for næringslivet og reklamebransjen, har jeg også nesten ti års erfaring som prosjektleder innenfor IT bransjen, med systeminnføring, endringsledelse og effektivisering av arbeidsprosesser som oppgaver. Så dere risikerer ikke å få inn en «kreativ klovn» hvis dere ringer meg, men dere får en kar som også har en venstre hjernehalvdel som tar seg av logikk, planlegging og det å drive mitt eget firma.

Hvordan løser jeg oppdragene?

Jeg trives like godt med å jobbe selvstendig og selvdrevent som det å jobbe tett sammen med kunden eller reklamebyrået. Og noe av det viktigste jeg har med på et fotoshoot er ikke bare profesjonelt kamerautstyr, men også min lange erfaring i det å «se» og lage gode bilder.

Jeg velger alltid det utstyret og den kameratypen som er mest hensiktsmessig i forhold til behovet på det enkelte oppdraget. Og når vi snakker om utstyr, så er jeg veldig stolt over at jeg i juli 2014 ble utnevnt til norges første offisielle Fujifilm X-Fotograf. Det er Fujifilm sitt navn på deres fotografambassadører rundt omkring i verden. For meg er det en anerkjennelse og en tillitserklæring å få en slik utnevnelse, blant annet fordi det ikke finnes så mange X-Fotografer i verden, og også fordi man finner noen av verdens beste fotografer innenfor sine sjangere blant X-Fotografene. Det gjør meg stolt og ydmyk å være i så fint selskap, samtidig som det er veldig inspirerende.

Inspirasjon og motivasjon

Det å dele kunnskap og spre inspirasjon og motivasjon er både viktig og gøy! Derfor holder jeg både fotokurs og workshops om fotografering, og jeg har også holdt en rekke foredrag for både bedrifter og departementer. Fokuset er alltid inspirasjon, motivasjon og kreativitet. I tillegg har jeg skrevet og fotografert boken «Fotoglede - slik tar du bedre bilder» sammen med en god venn og kollega. En 300 siders inspirasjons- og lærebok i fotografering som har vært en salgssuksess på forlaget Exlibris Media. Jeg har også laget en rekke direktesendte TV-innslag om fotografering for programmet «God Morgen Norge» på TV2. Er du nysgjerrig kan du klikke her for å se innslagene.

Mitt forhold til kundene

Det er viktig for meg å ha et godt og nært forhold til mine kunder, og flere av kundene mine har vært med meg helt siden midten av nittitallet. Jeg bryr meg om mine kunder og hva de driver med. Jeg liker å prøve å forstå faget de jobber med, og finne ut hvilke behov de har, slik at jeg lage bedre bilder som de kan bruke i sitt arbeide.

Dersom vi ikke allerede har jobbet sammen, håper jeg at jeg får sjansen til det, og at vi sammen lager gode resultater vi alle blir stolte av og fornøyde med!

Hilsen fotograf Eivind RøhnePS! Jeg får mange spørsmål om både fotoutstyr, butikker, hva jeg leser, hvor jeg henter inspirasjon fra osv. Så jeg har samlet et lite knippe linker som dekker alt fra kunder og leverandører, til sider for ren glede, nytte og inspirasjon. Klikk her for å komme til siden med linker.

 

Drevet av PhotoDeck